TAMTEST VE GCS ARASINDA ÖNEMLİ İŞBİRLİĞİ

15 Aralik 2021 Carsamba


Tarım alet ve makinelerine yapılan testlerin artık Avrupa Birliği geçerliliği olacak. Her yıl sektörde ulusal ve uluslararası standartlara göre yüzlerce test yapılmaktadır. Ancak AB geçerliliği olan test raporları sunamamaktadır. Bu durum firmaları yurt dışında AB onaylı testlere yönlendiriyor. Başlatılan yeni bir süreç ve yapılan yeni işbirliği ile makine alet ve ekipman üreticileri artık yurtiçinde de AB onaylı testler yapabilecek

Bu kapsamda Tarım Alet ve Makineleri Test Merkezi Müdürlüğü ve GCS Teknik Servis ve Laboratuvar İşbirliği Tanıtımı Sektör Buluşması gerçekleştirildi.

Sektörle ilgili konuların ele alındığı etkinliğe Tarım Reformu Genel Müdür Sn. Kerim Üstün, TARMAKBIR Yön. Kur. Bşk. Sn. Şenol ÖNAL, Tarım Reformu Genel Müdür Yrd. Sn. Dr. Metin TÜRKER, Tarım Reformu Genel Müdür Yrd. Sn. Muhsin YAZICI, ilgili daire başkanları, Rehberlik ve Teftiş Başkanı Sn. Çağlayan ODABAŞ ve Rehberlik ve Teftiş Başkan Yardımcıları ile Türkiye’nin hemen her bölgesinden tarım alet ve makineleri üreticileri ve sektör temsilcileri katıldılar.

Toplantının açılış konuşmaları; TAMTEST Müdiresi Sn. Meltem Deniz CAN, GCS Genel Müdür Sn. Cem TURKMEN ve TARMAKBIR Yön. Kur. Bşk Sn. Şenol ÖNAL tarafından yapıldı.

‘GENİŞ YELPAZEDEKİ KATILIMLAR FAYDALI SONUÇLAR GETİRECEKTİR’

Daha sonra konuşmalarını yapan Tarım Reformu Genel Müdürü Sn. Kerim Üstün “Programın başta tarım makineleri sektörü olmak üzere, tüm katılımcı taraflara faydalı olacağını umuyorum. Programa gösterilen teveccühü oldukça etkileyici buluyorum. Tarım alet ve makineleri alanında üretim yapan hemen her üretim grubundan temsilcinin, stk temsilcilerinin, ilgili kamu kurumlarının programda olduğunu arkadaşlarımdan öğrendim, bu geniş yelpazede ki katılımın faydalı sonuçlara gebe olduğuna inanıyorum.” dedi.

Türkiye’deki tarım alet ve makineleri sektörünün tarihsel sürecinden bahseden Genel Müdür, sektörün Türkiye ihracatında ki önemini vurgulayarak “GCS Lab. İle TAMTEST arasında gerçekleştirilen bu işbirliğinin ve diğer ulusal-uluslararası işbirliklerinin arttırılmasının hem tarım alet ve makine sektörünün gelişmesine hem de çiftçilerimiz daha güvenli ve kaliteli alet ve makinalara ulaşmalarına katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Programın “sektör buluşması” paneli bölümünde ise, sektör temsilcilerinin görüşleri, önerileri dinlendi ve sorulan sorulara panelistler tarafından cevaplar verildi.

 

DİĞER HABERLER