Haber Tarihi : 

14 Nisan 2021 Çarşamba

Türkiye İstatistik Kurumu Kümes Hayvancılığı Üretimi, Şubat 2021 verilerini açıkladı.

Şubat'ta geçen yılın aynı ayına göre yumurta üretimi yüzde 7,3, tavuk eti üretimi yüzde 8,2, hindi eti üretimi ise yüzde 18,3 azaldı.

Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre tavuk eti üretimi %8,2 azalarak 158 bin 715 ton, tavuk yumurtası üretimi %7,3 azalarak 1,6 milyar adet olarak gerçekleşti.

KESİLEN TAVUK SAYISININ %8,9 AZALDIĞI ŞUBAT AYINDA, HİNDİ ETİ ÜRETİMİ İSE %18,3 AZALDI

Ocak-Şubat döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre tavuk yumurtası üretimi %5,9, tavuk eti %6,9, kesilen tavuk sayısı %7,7, hindi eti üretimi ise %22,5 azaldı.

Şubat ayında bir önceki aya göre tavuk eti üretimi %8,4 azalarak, 158 bin 715 ton olarak gerçekleşti.

Şubat ayında bir önceki aya göre kesilen tavuk sayısı %7,7 azalarak 88 milyon 775 bin adet oldu.

Şubat ayında bir önceki aya göre tavuk yumurtası üretimi %8,5 azalarak 1,6 milyar adet oldu.

Toplanan inek sütü miktarı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,5 azalırken, süt ürünleri üretiminde de düşüşler oldu.

TİCARİ SÜT İŞLETMELERİNCE ŞUBAT AYINDA 780 BİN 524 TON İNEK SÜTÜ TOPLANDI

Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarı %1,5 azaldı.

Şubat ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,4, protein oranı ise ortalama %3,2 olarak tespit edildi.

Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretimi %13,3 azalarak 75 bin 601 ton, Ocak-Şubat döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %4,6 azalarak 170 bin 890 ton olarak gerçekleşti.