Haber Tarihi : 

18 Mayıs 2021 Salı

Kırmızı ette fiyat artışı yüzde 15’den yüzde 30’a yükseldi.

PANDEMİNİN ETKİSİYLE GIDA FİYATLARI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Dünya Gazetesi’nden Ömer Gören’in haberine göre; artan gıda fiyatlarından kırmızı ette nasibini aldı.

Sektör temsilcileri pandemi sonrası satışların yüzde 70 ila 80 oranında düştüğünü belirtiyor.

Fiyat artışlarının nedeni ise turizmdeki hareketlilik ve kontrollü açılmayı fırsata çevirmek isteyen tüccarlar.

Esnaf, 2021 yılı itibarıyla yüzde 15 olan artışın, son gelen zamla beraber yüzde 30’u bulduğuna işaret etti.

Kasap işletmecisi Ufuk Düser, ortalama 10 ila 30 tl arasında bir artışın hakim olduğunu söylerken, kırmızı etin yanı sıra beyaz ette de zammın eli kulağında olduğunu belirtti.

GİRDİ FİYATLARININ ARTMASI ÜRETİCİYİ, ALIM GÜCÜNÜN DÜŞMESİ TÜKETİCİYİ MAĞDUR EDİYOR

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Kamil Özcan, girdi fiyatlarının artmasıyla üretici mağdur olurken ve tüketici kırmızı ete ulaşamazken tüccarların yüksek kazançlar sağlamasına tepki gösterdi.

Pastadan en çok kar payı alanın son satıcılar ile yemcilerin olduğuna dikkat çeken Kombine mezbaha sahibi Şevket Aksöz, bitkisel üretime önem verilmesini istedi.

Aksöz, satış noktalarına da dikkati çekerek, kar marjlarına ayar verilmesi ve yüzde 8 olan KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesi gerektiğini söyledi.