DESTEKLE BAŞLAYAN TARIMDA VERİMLİ DÖNEM
Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde tarımsal kalkınmayı desteklemek amacıyla belediye tarafından dağıtılan 10 milyonu aşkın fide ile domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz üretiminde büyük artış sağlandı.
TAHMAZOĞLU: “ÜRETİM DEMEK İSTİHDAM DEMEKTİR”
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, hasada katılarak şu açıklamalarda bulundu:
“Tarlalar ürünle dolu. Bu yıl da 10 milyonun üzerinde fide dağıttık. Hem Gaziantep’in hem bölge illerinin sebze ihtiyacı karşılanıyor. Yerli tohumlar, Gaziantep iklimine uygun fideler kullanılıyor. Üreticimizin yüzü gülüyor. Üretim demek istihdam demektir. Biz de destek vermeye devam edeceğiz.”
ÇİFTÇİDEN 5 GÜNDE 20 TORBA HASAT
Destekten faydalanan çiftçi Meryem Özbay, emeğinin karşılığını aldığını vurguladı:
“Fideler meyvesini verdi. 5 günde 20 torba ürün topladık. Kilosunu 15 liradan satıyoruz. Şahinbey Belediyesine teşekkür ediyoruz.”
YERLİ ÜRÜNLER YAŞATILIYOR
Verilen fide desteklerinde özellikle yerel çeşitlerin korunmasına ve yaşatılmasına özen gösterildiği belirtildi. Dolmalık patlıcan, Gaziantep’e özgü biber ve salatalıklar gibi yerli ürünler üretime kazandırılıyor.