
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde aralıksız devam eden sağanak yağışlar, üzüm bağlarının kışlık su ihtiyacını karşılayarak üreticilere rahat bir nefes aldırdı. Kış mevsiminin bol yağışlı geçmesi, son yıllarda kuraklıkla mücadele eden çiftçiler için umut oldu.
Bağlar Kışlık Suyunu Aldı
İlçede etkili olan yağışlar sonrası dere ve çaylar yeniden akmaya başladı. Sel sularının üzüm bağlarına girmesiyle birlikte bağların kışlık suyunu aldığı belirtilirken, bu durumun önümüzdeki üretim sezonu için büyük önem taşıdığı ifade edildi.
Kuraklığın Ardından Gelen Bereket
Geçtiğimiz yıllarda özellikle yaz aylarında yaşanan kuraklık nedeniyle zor günler geçiren üzüm üreticileri, bu yılki yağışların hem toprak hem de yer altı su kaynakları açısından sevindirici olduğunu dile getirdi.
Barajlara Su Girişi Artıyor
Üzüm üreticisi Ahmet Tosun, yağışlardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bu yıl yağmurlar çok güzel yağmaya başladı. Bağlarımız kışlık suyunu almış oldu. Yağışların devam etmesiyle birlikte Buldan ve Afşar barajlarına da ciddi miktarda su girişi oluyor. Bu şekilde devam ederse yaz aylarında su sıkıntısı yaşamayız” dedi.
Üretici Yeni Sezon İçin Umutlu
Son yağışların yalnızca üzüm bağlarına değil, ekili alanlara da büyük fayda sağladığını belirten üreticiler, bahar yağmurlarının da etkili olması halinde verimli bir sezon beklediklerini ifade etti.





