Niğde Valiliği, kent genelinde zirai don beklendiğini duyurarak üreticilere gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıda bulundu.

2025 yılı buzağı, malak, kuzu ve oğlak destekleme başvuruları başladı
2025 yılı buzağı, malak, kuzu ve oğlak destekleme başvuruları başladı
İçeriği Görüntüle

Valilikten yapılan açıklamada, 12 Ekim 2025 Pazar günü saat 22.00’den itibaren başlayarak, 13 Ekim Pazartesi günü saat 10.00’a kadar Niğde genelinde yer yer hafif zirai don olayının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşların ve üreticilerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı. Don olayına bağlı olarak buzlanma riskinin de bulunduğuna dikkat çekilerek, özellikle hassas ürünlerin zarar görmemesi için koruyucu önlemlerin alınmasının önem taşıdığı ifade edildi.

Vatandaşların güncel uyarılar ve alınabilecek tedbirlerle ilgili bilgilere, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün “Zirai Don Uyarı Sistemi” ve “Zirai Don Risk Haritaları” üzerinden ulaşabilecekleri hatırlatıldı.

A W557365 01

Kaynak: İHA