Mersin’in önemli tarım merkezlerinden Silifke’de baharın gelişiyle birlikte turfanda ürünlerin hasadı başladı. İlçede badem çağlası, bu yıl kış mevsiminin sert geçmesi nedeniyle soğuklama ihtiyacını karşılayarak geçen yıllara göre yaklaşık 15 gün erken hasat edildi.

Rekolte Yüksek, Hasat Erken

Işıklı Mahallesi’nde ilaç ve gübre kullanılmadan yetiştirilen badem çağlasında bu yıl yaklaşık 25 bin ağaçtan 150 ton ürün elde edilmesi bekleniyor. Hem rekoltenin yüksek olması hem de hasadın erken başlaması üreticilerin yüzünü güldürdü.

Çine'de Biber Ekimi Mesaisi Başladı: Üretici Sezondan Umutlu
Çine'de Biber Ekimi Mesaisi Başladı: Üretici Sezondan Umutlu
İçeriği Görüntüle

Hem Yurt İçi Hem Yurt Dışı Talep Var

Işıklı Mahalle Muhtarı Ramazan Güner, çağlaya yoğun talep olduğunu belirterek, “Sezonun ilk turfanda meyvesi olması nedeniyle fiyatı 150 lira olarak belirledik. Hem yurt içine hem de yurt dışına gönderim yapılıyor” dedi.

Erken hasat ve yoğun talep, bölgede çağla üreticileri için sezonun bereketli geçeceğine işaret ediyor.

Muhabir: Onan Can Ekşi