Dereler Taştı, Alarm Verildi
Esenköy’de iki gündür etkisini sürdüren yoğun yağışlar, dere yataklarında taşkınlara neden oldu. Özellikle Çayla Deresi (Şelale Deresi) debisinin yükselmesiyle taşma noktasına ulaştı.
Ekipler Seferber Oldu
Taşkın riskinin artmasıyla birlikte Esenköy Belediyesi ekipleri bölgede çalışma başlattı. Kepçe ve iş makineleriyle dere yataklarında temizlik ve genişletme çalışmaları yapılarak suyun akışı kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
“Bu Sıradan Bir Yağış Değil”
Yetkililer, vatandaşlara dere yataklarından uzak durmaları yönünde uyarıda bulunurken, yağışların olağan seviyenin üzerinde olduğuna dikkat çekti.
5 Büyükbaş Hayvan Sele Kapıldı
Selden en büyük zararı ise bölgedeki bir işletme gördü. Hayvancılıkla uğraşan Nurhan Kaptan, 9 büyükbaş hayvanından 5’inin sele kapılarak telef olduğunu açıkladı.
Bölgede Risk Devam Ediyor
Yetkililer, yağışların devam edebileceğini belirterek vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı.




