Elazığ’ın Arıcak ilçesine bağlı Gümüşyaka Mahallesi’nde ilginç bir olay yaşandı. Sabah saatlerinde kümese giren bir vatandaş, topladığı yumurtalar arasında kabuksuz olan bir taneyle karşılaşınca neye uğradığını şaşırdı. Yaşanan olay, mahallede ilk kez görülmesi sebebiyle şaşkınlıkla karşılandı.

A W444042 02

Yıllardır tavuk beslediklerini söyleyen İsmail Yıldız isimli vatandaş, “Sabah kahvaltı için kümese gittim. Yumurtaları toplarken bir tanesinin farklı olduğunu fark ettim. Elime aldığımda kabuğu olmadığını gördüm. Hemen anneme gösterdim. O da hayatında böyle bir şeye ilk defa şahit olduğunu söyledi. Yıllardır tavuk besliyoruz ama bu ilk” dedi.

Süt üreticileri duyurdu, çiğ süt maliyeti artıyor Süt üreticileri duyurdu, çiğ süt maliyeti artıyor

Uzmanlar, kabuksuz yumurtanın nadir de olsa bazı vitamin ve mineral eksiklikleri ya da stres durumlarında tavuklarda görülebileceğini belirtiyor.

Mahalle halkı ise şaşkınlık yaratan bu olayı merakla konuşmaya devam ediyor.

A W444042 03

Kaynak: İHA