Açık Artırmada Rekor Fiyat
Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü ev sahipliğinde gerçekleştirilen törende, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yetiştiriciler damızlık koçlar için kıyasıya yarıştı. Açık artırmada satışa sunulan 121 koç arasında en yüksek fiyat 26 numaralı koç için verildi. Manyas’ın Eşen Mahallesi’nden üretici Emre Sömer, söz konusu koçu 1 milyon 110 bin liraya satın alarak rekor kırdı.
Fiyatlar 50 Bin Liradan Başladı
Törende satışa sunulan koçların fiyatları yaşlarına göre 50 bin liradan başlarken, ilk satış Balıkesir’in Balya ilçesine bağlı Ilıca Mahallesi Muhtarı Metin Salgın tarafından 155 bin liraya gerçekleştirildi.
Yoğun Katılım Dikkat Çekti
Programa; Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Erdek Kaymakamı Hasan Göç, Gönen Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü İsmail Boz ve çok sayıda üretici katıldı.
“Yılların Emeği Bu Noktaya Getirdi”
Programda konuşan Enstitü Müdürü Kerim Kılınç, Karacabey merinosu başta olmak üzere birçok yerli koyun ırkı üzerinde çalışmalar yürüttüklerini belirtti.
Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay ise damızlık hayvanların gelecekteki sürüler için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “Bu başarı yıllara yayılan çalışmaların sonucudur” dedi.
83 Yıllık Gelenek Devam Ediyor
Bandırma’da uzun yıllardır düzenlenen Damızlık Koç Satışı Töreni, bu yıl 83’üncü kez üreticilerle buluşurken, rekor satış organizasyona damga vurdu.





