Yağışlar Çiftçinin Yüzünü Güldürdü
Şanlıurfa’da geçtiğimiz ay yağan karın ardından 1 aydır aralıklarla devam eden yağmurlar, kuraklıktan bunalan toprağa adeta can suyu oldu. Beyaz örtünün erimesiyle tarlalar yeşile dönerken, meralar da yeniden hayat buldu. Kuruyan dereler uzun zaman sonra akmaya başladı, küçük göletler ise suyla doldu.

Hayvanlar Bir Ay Erken Doğaya Çıktı
Geçmiş yıllarda mart sonu ve nisan başında otlayan hayvanlar, bu sene kar ve yağmurların etkisiyle şubat ayında doğaya çıkarıldı. Ahırlarda saman ve kuru otla beslenen hayvanlar, erken açan meralarda otlamaya başladı.

KOOP Market’ten Ramazan İçin Ette Sabit Fiyat Hamlesi
KOOP Market’ten Ramazan İçin Ette Sabit Fiyat Hamlesi
İçeriği Görüntüle

Çiftçiler Memnun
Kuraklığın etkili olduğu dönemlerde büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten çiftçi Abdulkerim Sert, "İki sene önce yağmur yoktu, kuraktı. Biz çiftçiler olarak hem tarımda hem hayvancılıkta zorluk çekiyorduk. Şükür bu sene kar ve ardından gelen yağmurlar sayesinde her yer yemyeşil oldu. Şubat olmasına rağmen hayvanlarımızı meraya çıkarıyoruz" dedi.

Muhabir: Onan Can Ekşi